Το πρώτο κέντρο στην Κέρκυρα που εφαρμόζει αυτήν την μέθοδο!

 

Λογοθεραπευτικό Μασάζ: Το λογοθεραπευτικό μασάζ είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους αποκατάστασης διαταραχών λόγου και ομιλίας. Η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης τεχνικής οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών με διαταραχές της ομιλίας, όπως δυσαρθρία, ρινολαλία, τραυλισμός, αλαλία, εγκεφαλική παράλυση, δυστονία και διαταραχές κατάποσης.

Η σωστή επιλογή των κατάλληλων τεχνικών του λογοθεραπευτικού μασάζ βοηθά στην ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου των περιφερειακών φθογγοπλαστικών οργάνων του λόγου, βελτιώνει τις κινητικές τους δεξιότητες, διορθώνοντας έτσι την άρθρωση των παιδιών. Το ολοκληρωμένο σύστημα μέτρων λογοθεραπαυτικού μασάζ περιλαμβάνει ασκήσεις άρθρωσης, αναπνοής και φωνητικής άσκησης. Η θεωρητική βάση για την εφαρμογή της μεθόδου του λογοθεραπευτικού μασάζ βασίζεται στις επιστημονικές εργασίες των  MB Eydinova , OV Pravdina, KA Semionova, SA. Bortfeld, INMakarova,  EF Arpikova, IV Blochina, EA Dyakova, Y Miklyaeva, OG Pric hotko,  EV Novikova.

Οι λογοθεραπευτές συχνά αναφέρουν προβλήματα στην επιλογή των πιο αποτελεσματικών μεθόδων της αποκατάστασης λόγου και ομιλίας. Είναι απαραίτητη  η κατανομή ρόλων, κατά την οποία το γενικό μασάζ γίνεται από τον φυσικοθεραπευτή και το λογοθεραπευτικό μασάζ από τον λογοθεραπευτή. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για ειδική προετοιμασία των λογοθεραπευτών, οι οποίοι θα υλοποιήσουν εξειδικευμένες τεχνικές του λογοθεραπευτικού μασάζ στα παιδιά με βαριές διαταραχές λόγου.

Το λογοθεραπευτικό μασάζ βοηθάει στην ομαλοποίηση της επιτυχούς άρθρωσης, βελτιώνει τη φωνή και αναπνοή κατά την ομιλία και  ομαλοποιεί τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου που πάσχει από βαριές διαταραχές λόγου. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ιατρικών και εκπαιδευτικών μεθόδων αποκατάστασης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διαταραχές λόγου.

Πηγή : http://www.nataliayaroshevich.gr»